25 Kasım 2010 Perşembe

Muhtemelen mekanik sayaç sarma aktüatör bobin bir sayaç olarak kullanılır, bir pedometre bir hesap makinesi kullanımı gibi birçok şey sayılabilir. Bu çalışmada ayrıca PIC temassız bir sayaç kullanarak denemeye karar verdi yapmak için hizmet vermektedir. Counter durumlarda gelecekte toplam devrim yapmak olasıdır uygulanabilir.
Zaten biz segment 7 ile 4 haneli karşı LED yapmaya çalışırsanız, hatta yükseltilmiş ekran LCD elinde var.
Anodokomontaipu ve Katot 7 LED kesimleri vardır. TOSHIBA TLR312 Katot şekilde kullanmaya karar verdim, buradan yandan LED.
dört haneli 7-segment dinamik aydınlatma ve 11 +4 7 çıkışı için, size güç ve tüm PIC16F84A 18-pin kullanımı da dahil olmak üzere iki liman ve sayım için bir sıfırlama, girmeniz gerekir, çünkü olmak.

付 Keshi geçici olarak nasıl deneysel yapıştırın masura küçük mıknatıs saymak için, reed anahtarı motor kapatın. Bir şey biz bu ekran görünce istenmeyen sıfır bastırmak sıfır gizlemek için bir program uygulamak istedim. pil gücüne katkıda Can zaman da programlama sorunlar için idealdir. Tamamlandığında o bunu sıfır bastırma fonksiyonu uygulamak amaçlamaktadır. bu denemenin görüntü ile Küçük yeşil tahta önemli değildir.
COUNTER kaynak dosyasıPIC16F84A için counter.asm
COUNTER HEX dosyasıPIC16F84A için counter.hex
devre kartı üzerinde bu kez ihmal bir DC güç girişi kurmaya karar verdi. AC güç adaptörü 5V çıkışı.
kullanarak LED Anodokomontaipu 2SA945 transistörler değişiyor ve 7-segment, bu programın çıkışı ters çevirmek için gerekli olan zaman. bobin sarma aktüatör için özel şartnameler, ama gereklidir giriş saymak için kullanılan anahtar gevezelik önlemek için. Anahtar bir bardak anahtarları, dış mıknatıs yapmak için ON / OFF kamış mühürlü kullanır. Zor cıva kişiler ile kaplı olduğu için hesap türü gevezelik her on yıl önce bol bol oldu. Bugün, interkom bazı kullanılan cep telefonları, pedometers görmek için nadir, ancak çok az oluyor. Akihabara hala parça olarak satılmaktadır. Bu yaklaşım anahtarı olarak bir şey daha kolaydır.

Koiruwainda yeterli dört basamaklı olarak. Kapalı F / F, böylece herhangi bir sorun hakkında 2000 Gomuwainda da uygulama dikkate dönüyor gibi görünüyor.Ikincisi, bununla birlikte yüksek vites oranı uygulanan aktüatör bobin sarma farklı hızlı sayılır. 4MHz PIC sayısına göre anahtarın gevezelik ortadan kaldırmak için fazlasıyla yeterli birleştirmek için bu kez kullanmak. Bir 20MHz veya 10MHz Seramikkurezoneta sadece o değiştirerek yüksek hızlı sayıcı dönüşme bu osilatör.LED, aslında, bir tek haneli tarafından sırayla aydınlatılan aynı anda tüm rakamlar yaktı gibi ekran görünüyor. büyüklük sadece bir düzen her zaman yanmıyor.program istenmeyen sıfır gizlemek için uygulamak zor olabilir. Birinci basamak sıfır ekran olacak. Bu bile ne zaman pil gücü tahrik etmek mümkündür. Sıfır bastırma sonraki sayfada görüntülenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

LED DİRENÇ HESAPLAMA

All LEDs require current limiting, without a current limiting mechanism the LED will usually burn out in under a second. Adding a simple resistor is the easiest way to limit the current. Use the calculator below to find out the value of resistor you require.

For example if you are wanting to power one of our_blank">red LEDs in an automotive application you would see that the typical forward voltage is 2.0 Volts and the maximum continuous forward current is 30mA. Therefore you would enter 14.5, 2.0 and 30 into the Single LED calculation box. After calculating you get 470ohm 1 watt as the result. Here is a that allows you to enter a resistor value and generate the corresponding color code.

Note: For automotive applications use the actual system voltage, not 12 Volts. Most 12 Volt system actually operate at around 14.5 Volts.

Supply Voltage
VOLTS
Voltage Drop Across LED
VOLTS
Desired LED Current
MILLIAMPS



Calculated Limiting Resistor
OHMS
Nearest higher rated 10% resistor

Calculated Resistor Wattage
WATTS
Safe pick is a resistor with
power rating of (common values are .25W, .5W, and 1W)
WATTS

LEDs in series

Several leds in series with one resistor
Supply Voltage
VOLTS
Voltage Drop Across LED
VOLTS
Desired LED Current
MILLIAMPS
How many LEDs connected




Calculated Limiting Resistor
OHMS
Nearest higher rated 10% resistor

Calculated Resistor Wattage
WATTS
Safe pick is a resistor with
power rating of (common values are .25W, .5W, and 1W)
WATTS
LM317 UYGULAMA DEVRELERİ HESAPLAMASI

 




Çıkış Voltajı
R1 resistor

R2 resistor

R1 resistor
R2 resistor

Çıkış Voltajı


Lm317 uygulama devreleri ve detayli bilgiye Buradan ulasabilirsiniz

LM555 - ASTABLE OSCILLATOR CALCULATOR

LM555 - ASTABLE OSCILLATOR CALCULATOR
Value Of R1 Ohms Value Of R2 Ohms
Value Of C1 Microfarads
Output Time HIGH SECONDS Output Time LOW SECONDS Output Period HIGH + LOW SECONDS Output Frequency HERTZ Output Duty Cycle PERCENT
Resistor values are in Ohms (1K = 1000) - Capacitor values are in Microfarads (1uF = 1)

NOTE: The leakage currents of electrolytic capacitors will affect the actual output results of the timers. To compensate for leakage it is often better to use a higher value capacitor and lower value resistances in the timer circuits.

LM555 Astable Oscillator Circuit Diagram


LM555 - ASTABLE CAPACITOR CALCULATOR

The next calculator can find the capacitance needed for a particular output frequency if the values of R1 and R2 are known.

Value Of R1 Ohms Value Of R2 Ohms
Frequency Desired Hertz
Capacitance uF
s

VOLT AMPER OHM ve WATT HESAPLAMA

Current:
kA (kiloamps) A (amps) mA (milliamps) µA (microamps)
Voltage:
kV (kilovolts) V (volts) mV (millivolts) µV (microvolts)