21 Eylül 2010 Salı

Kulaklık Amfisi

Kulaklık Amfisi




























Giriş
Öncelikle ben bu devrenin kullanım amacı birçok  uygulamalar dan  yalnızca birini  vurgulamak istiyorum. Bir kulaklık amplifikatörü olarak açık kullanım dışında, devre geniş bir bant genişliği, düşük güç amplifikatörü gereken bir uygulama yelpazesi için de kullanılabilir. Bazı seçenekler şunlardır ...
  • Reverb sürücü amplifikatör - Orta ve düşük empedans reverb tankları için ideal
  • Yüksek akım hattı şoför - çok uzun dengeli hatları için uygun
  • Düşük güç hoparlör amplifikatör - küçük entegre amper daha iyi performans
  • ... tabii ve bir kulaklık amp.
Kısacası, amp her yerde  normalde mevcut ise geçerli bir opamp  kullanılabilir. 20-50mA civarında ±, genel amaçlı opamps uygun  uzun kablo veya başka bir yerde kullanmak  için değildir.
Bir kulaklık amplifikatörü olarak, bu tasarım çok başkalarına ESP sitede benzer, ancak asıl fark ise bu (ve P70) ve inşa edilmiştir tam olarak test edilmiştir. Tasarımı oldukça standart ve her varyasyon son devre gelmeden . prototip bir fotoğraf aşağıda gösterilen ve sadece 64 x 38mm (2.5 x 1.5 inç) az çok küçük - doğal olarak, soğutucunun boyutları dahil değildir.
Amplifikatör 8 ohm kulaklık içine 1.5W civarında teslim yetenekli ve 2.2W 32 ohms - bu çok daha şimdiye kadar pratikte ihtiyaç olacak. Bu kulaklıklar için standart kaynak empedansı olması gerekiyordu 120 Ohm çıkış direnci kullanımı önerilir. Ne yazık ki, birçok kullanıcı kendi 'telefonları  düşük empedans kaynaktan daha iyi performans bulduk.
Photo
Prototip Kulaklık Amfisi
 bir opamp, Devre kendi çıkış transistor bir çift artırdım akıma dayanır. Bozulma benim ölçüm değerin çok altında bir empedans içine kırpma altındaki tüm seviyelerde. Gürültü neredeyse yoktu ,Gürültü neredeyse hiç duyulmuyordu, ben duyamadım herhangi bir kulaklık ile.

UYARI
Kulaklıkları üreten birçok firma bulunmaktadır beğenilenler SPL dB 1mW benzeri  gibi, bu amplifikatör (kulaklık kabil) amper aşırı SPLs. Düzeyleri elde anlıkyükselmelerde kalıcı işitme zararlarına sebep olur ses  düzeyleri, çok yüksek sinyal üzerinde  kulaklıklar uzun  süre kullanılırsa yorgunluk. yapar
Her zaman en azından ses kontrolü ile başlar ve yavaş yavaş rahat duyana kadar seviyesini arttırmak, ama çok yüksek.düzeyde kullanmak çok düşük bozulma nedeniyle,  düzeyini  çok artırmak için kolaydır. Kulaklarınızı değerlidir - her zaman onları korumamız lazımdır..
Yukarıdaki uyarı Notu - Bu ciddi.  kulaklıklar en az 94dB SPL  1 mW ile olan 107dB SPL kadar yüksek. Hatta 10mW ses seviyeleri işitme hasarına neden l oluşturmak için yeterlidir,  zarar ı önlemek için dikkatli olmak gerekir.


diyotlar benzer i 1N4148 - güçlü diyotlar vardır düşük gerilim vardır. Bu diğer neden olabilir transistör uzakta ve bozulmalar etrafında bir crossover, bölge oluşur. görüldüğü gibi, crossover bozulma kullanılabilir olması ile kesinlikle ölçülemez




Şekil 1 - Kulaklık Amfi Devre Şeması

























Yukarıda şema kanalın biridir. Dirençler ve eki 'kullanmak R' sağ kanal için. dual opamp güçler sağ kanal ikinci yarısı. Bu ses kontrolü isteğe bağlıdır, Gerekirse, bu elverişli bir konumda ve çıkış gösterildiği gibi kurulu girişlerine bağlı monte edilebilir. D1 ve D2 (L ve R) 1N4148 veya benzer.diyotlar kullanılabilir.



Bunun nedenlerinden biri amp o kadar sakindir ki panodaki düzenlenmiş bir kaynağı, bu yüzden elimine olmasıdır. Bir düzensiz güç kaynağı kullanılabilir, ancak bu tavsiye edilmez. Kaynağı ayrı sizin preamp için, çünkü göreceli olarak yüksek düşük empedans 'telefonları en azından amplifikatör (çektiği akım ve kullanılan) olmalıdır. A P05 preamp kaynağı ve kullanılabilecek en iyi performansı sağlayacaktır.


Prototip amplifikatör 10Hz den 100kHz üzerinde düz frekans tepkisi vardır. Bozulma herhangi bir seviyede veya yük empedansı ile benim ölçüm eşiğin altında ve çıkış empedansı neredeyse ölçülemez derecede düşüktür. Kulaklığınızı o ses kalitesinin yükseltmesi halinde 120Ω kaynak empedansı (çoktur), bu nedenle bu eklenebilir çalışması için tasarlanmış olabilir. Herhangi bir seri direnç ekleme kullanılabilir gücü azaltır, ama zaten far kullanabilirsiniz daha büyüktür. seri direnç olmadan, çeşitli yük empedansları içine minimum gücü altında (± 15V kaynakları dayalı) verilir.


Empedans Güç (Doğrudan) 120 Ohm Feed
8 Ohm 1,5 W 35 mW
32 Ohm 2,2 W 99 mW
65 Ohm 1,1 W 136 mW
120 Ohm 595 mW 149 mW
300 Ohm 238 mW 121 mW
600 Ohm 119 mW 82 mW


Tablo 2 - Çıkış Gücü Vs. Empedans
Bu özellikle kapsamlı değil, ortak kullanılan kulaklıklar ele alınacaktır. Her durumda, mevcut güç ten fazla ihtiyaç vardır ... o kadarı size işitme zararı verebilir,


Montaj
belirtildiği gibi, bu proje için yakında PCB mevcut olacak ve bu önerilen amplifikatör PCB üzerine montajı yapılmalıdır .Veroboard veya benzeri kullanılarak Montaj yapılabilir. olsa da, riski yüksek bu amplifikatörün çok geniş bant genişliği nedeniyle salınımı olacaktır. istikrarlı bir devre sorunla karşılaşmadım eğer bir kondansatör Bağlanmak istenirse R4 (L ve R) ile paralel olarak bant genişliği azaltmak için eklenebilir. Ben prototipte bir NE5532 opamp kullanmama rağmen, devrede TL072 kullanılabilir devre düşük güç ile çalışacaktır, . Ayrıca, OPA 2134 veya sevdiğiniz başka bir cihaz ile değiştirebiliriz ...




Bir çift opamp için standart pinout sol gösteriliyor. opamps geriye yüklüyse, o yüzden dikkatli olun başarısız olursunuz.


Önerilen NE5532 opamp prototip te kullanıldı ve performansı iyi olduğunu. Fakat TL072 oldukça çok iş için tatmin edici, eğer ultra düşük gürültü veya geniş bant cihazları kullanmayı düşünüyorsanız tercih sizindir.


montaj oldukça önemlidir. NE5532 ve diğer birçok ses notu opamps geniş bant genişliği nedeniyle, amplifikatör (prototip salınımlı olabilir başlangıçta bir titreşim vardı neredeyse 500kHz), orada giriş ve çıkışları arasında yeterli mesafeyi sağlamak için gerekli çok. ikisi arasında bile küçük bir kapasitif kuplaj sorunlara yeterli neden olabilir.


Fotoğrafta görüldüğü gibi, bu yükselticinin bir heatsinke yani soğutucuya ihtiyacı var. bir düşük güç olmadan, yüksek empedanslı kulaklık kullanarak çalışır Soğutucunun büyük olması yukarıda gösterilen normal dinleme seviyeleri için iyi olur. Alüminyum braketi şasiye bağlamak için kullanılabilir - I 3mm malzeme öneririz. Bu soğutucunun her zaman topraklı (topraklanmış) olması gerektiğini unutmayın.


Çıkış transistorü heatsink ile yalıtılması oldukça uygun bu neden ile 3mm alüminyum önerilir ,






















Test
uygun bir güç kaynağına Bağlayınız - Bu kaynağın toprak (toprak) bağlı olması gerektiğini unutmayın! kablolama da bir hata yapmış iseniz İlk defa çalıştırmadan önce güvenlik için seri "direnç 56 ohm"kullanmak gerkir. Bu direnç çıkış transistörlerindeki akımı azaltacaktır
bir amplifikatör Eğer gerilimi pimleri ± 6V fazla ve çıkış gerilimi sıfıra yakın , daha sonra çalışma amplifikatör olasılıkla gerçek değildir. çıkışları bir de titreşim kontrolunu osiloskop, ve tüm ses kontrolü ayarlarını. Kulaklık ile yapın amfi, kulaklara zarar verebilir.


Bir kere, tümü iyi olduğundan emin olduğunuzda, emniyet dirençler kaldırabilir ve kalıcı şasi içine amplifikatör Yerleştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler

LED DİRENÇ HESAPLAMA

All LEDs require current limiting, without a current limiting mechanism the LED will usually burn out in under a second. Adding a simple resistor is the easiest way to limit the current. Use the calculator below to find out the value of resistor you require.

For example if you are wanting to power one of our_blank">red LEDs in an automotive application you would see that the typical forward voltage is 2.0 Volts and the maximum continuous forward current is 30mA. Therefore you would enter 14.5, 2.0 and 30 into the Single LED calculation box. After calculating you get 470ohm 1 watt as the result. Here is a that allows you to enter a resistor value and generate the corresponding color code.

Note: For automotive applications use the actual system voltage, not 12 Volts. Most 12 Volt system actually operate at around 14.5 Volts.

Supply Voltage
VOLTS
Voltage Drop Across LED
VOLTS
Desired LED Current
MILLIAMPS



Calculated Limiting Resistor
OHMS
Nearest higher rated 10% resistor

Calculated Resistor Wattage
WATTS
Safe pick is a resistor with
power rating of (common values are .25W, .5W, and 1W)
WATTS

LEDs in series

Several leds in series with one resistor
Supply Voltage
VOLTS
Voltage Drop Across LED
VOLTS
Desired LED Current
MILLIAMPS
How many LEDs connected




Calculated Limiting Resistor
OHMS
Nearest higher rated 10% resistor

Calculated Resistor Wattage
WATTS
Safe pick is a resistor with
power rating of (common values are .25W, .5W, and 1W)
WATTS
LM317 UYGULAMA DEVRELERİ HESAPLAMASI

 




Çıkış Voltajı
R1 resistor

R2 resistor

R1 resistor
R2 resistor

Çıkış Voltajı


Lm317 uygulama devreleri ve detayli bilgiye Buradan ulasabilirsiniz

LM555 - ASTABLE OSCILLATOR CALCULATOR

LM555 - ASTABLE OSCILLATOR CALCULATOR
Value Of R1 Ohms Value Of R2 Ohms
Value Of C1 Microfarads
Output Time HIGH SECONDS Output Time LOW SECONDS Output Period HIGH + LOW SECONDS Output Frequency HERTZ Output Duty Cycle PERCENT
Resistor values are in Ohms (1K = 1000) - Capacitor values are in Microfarads (1uF = 1)

NOTE: The leakage currents of electrolytic capacitors will affect the actual output results of the timers. To compensate for leakage it is often better to use a higher value capacitor and lower value resistances in the timer circuits.

LM555 Astable Oscillator Circuit Diagram


LM555 - ASTABLE CAPACITOR CALCULATOR

The next calculator can find the capacitance needed for a particular output frequency if the values of R1 and R2 are known.

Value Of R1 Ohms Value Of R2 Ohms
Frequency Desired Hertz
Capacitance uF
s

VOLT AMPER OHM ve WATT HESAPLAMA

Current:
kA (kiloamps) A (amps) mA (milliamps) µA (microamps)
Voltage:
kV (kilovolts) V (volts) mV (millivolts) µV (microvolts)